Varmt välkommen på lunchwebbinarium med Henrik Zetterberg 19 augusti 

Välkommen att delta i vårt lunchwebbinarium den 19 augusti. Denna gång om när nya bromsmediciner kan förväntas komma till Europa och framtidens diagnostiska metoder. Vi välkomnar vår expertföreläsare, Professor Henrik Zetterberg som kommer dela med sig av sin omfattande kunskap och forskning inom neurokemi samt sin erfarenhet som överläkare vid Göteborgs universitet.

Alzheimers sjukdom är ett växande problem världen över, och behovet av effektiva behandlingar är mer angeläget än någonsin. Under denna föreläsning kommer vi att utforska tidslinjen och utmaningarna för att få bromsmediciner till Europa. Vi kommer också att lära oss om den regulatoriska miljön mellan Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) och den amerikanska Food and Drug Administration(FDA), och se hur dessa skillnader påverkar tillgängligheten av nya behandlingar på båda sidor av Atlanten.

Noggrann och tidig diagnos av Alzheimers sjukdom är avgörande för effektiv behandling. Framtidens diagnostik rör sig mot mindre invasiva metoder, såsom blodprov, vilket kommer att kunna revolutionera hur vi diagnostiserar demenssjukdomar. I dagsläget är ryggvätskeanalys guldstandarden för diagnos. Under föreläsningen kommer vi få insikter om skillnader med dessa två diagnostiska metoder, diskuterar deras fördelar, begränsningar och potentiella roller i framtidens hantering av Alzheimers sjukdom.

Professor Zetterberg är ledande inom neurokemi med ett särskilt fokus på Alzheimers sjukdom. Hans forskning och bidrag till den vetenskapen är enormt värdefulla, och hans insikter kommer att ge en djupare förståelse för framtidens behandling och diagnostik av Alzheimers sjukdom.

Missa inte denna möjlighet att lära dig om de senaste framstegen inom Alzheimers forskningoch vad de innebär för patienter och vårdgivare i Europa.

När? 19 augusti12:00-13:00

Var? Digitalt via Teams och är kostnadsfritt

Du anmäler dig på följande länk:

https://forms.gle/xHKVH5dtmP9VnzhGA

I samband med anmälan får du en mejlbekräftelse med en videolänk (kolla din skräppost, den hamnar där ibland)

Sprid gärna inbjudan till kollegor och andra som du tror kan vara intresserade av att delta.

Varmt välkommen!

Fler nyheter

Se alla nyheter
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.