Varmt välkommen på lunchwebbinarium med Stina Syvänen 30 oktober

Välkommen att delta i vårt lunchwebbinarium den 30 oktober. Denna gång om när framtidens läkemedelsbehandlingar ska undersökas närmare. Vi välkomnar vår expertföreläsare, Professor Stina Syvänen som kommer dela med sig av sin omfattande kunskap och forskning inom molekylär geriatrik vid Uppsala universitet.

Alzheimers sjukdom är ett växande problem världen över, och behovet av effektiva behandlingar är mer angeläget än någonsin. Under denna föreläsning kommer vi att utforska utmaningarna och möjligheterna som väntar runt hörnet. Stinas forskargrupp arbetar med att ta fram nya läkemedel och ny diagnostik för Alzheimers sjukdom. Ett stort fokus är att utveckla nya format av antikroppsläkemedel. Dessa nya format tar sig in till hjärnan i större utsträckning är ’vanliga’ antikroppar. Kliniska studier har visat att dosen av antikropp som når hjärnan är delvis avgörande för hur lyckosam en behandling blir. Tyvärr är antikroppar väldigt stora substanser och därför är det endast ca 1 av 1000 antikroppar som administreras till en patient som i slutändan når hjärnan. Genom diverse olika modifieringar av antikroppens struktur kan kroppens egna transportsystem användas för att öka upptaget av antikroppar i hjärnan. De första studierna av dessa special-designade antikroppar pågår just nu i alzheimerpatienter. Stina kommer att berätta om dessa.

Professor Syvänen är även ledamot i Alzheimerfonden och har mottagit flera utmärkelser för sin spetsforskning inom området.

Missa inte denna möjlighet att lära dig om de senaste framstegen kring läkemedel mot Alzheimers sjukdom.

När? 30 oktober 12:00-13:00

Var? Digitalt via Teams och är kostnadsfritt

Du anmäler dig på följande länk:

https://forms.gle/UiMCJPHQGNCcgrZb9

I samband med anmälan får du en mailbekräftelse med en videolänk (kolla din skräppost, den hamnar där ibland)

Sprid gärna inbjudan till kollegor och andra som du tror kan vara intresserade av att delta.

Varmt välkommen!

Fler nyheter

Se alla nyheter
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.