Välkommen att delta i vårt lunchwebbinarium den 10e april om tidig upptäckt av demens.
Vi välkomnar professor Henrik Zetterberg, professor i neurokemi, överläkare Göteborgs Universitet och ordförande för Alzheimerfondens vetenskapliga råd.
I november godkändes överklagan hos EMA för bromsmedicinen Lecanemab mot Alzheimers sjukdom. Men vad innebär det i praktiken? När kommer den att nå klinisk verksamhet i Sverige och vilka kommer att få den? Och hur ska Sverige tänka och agera för att identifiera vilka som ska ha medicinen i första hand och vilka som kanske inte alls är lämpliga kandidater? Om vi nu kan identifiera begynnande sjukdom 15-20 år innan den bryter ut med symtom, ska alla testas? Om inte, hur ska man bestämma vilka som ska få testa sig tidigt?
Henrik leder utvecklingen av den nya generationens diagnostik genom biomarkörer i blod. Han kommer i denna föreläsning att ta oss igenom framtidens diagnostik, framtidens behandlingar och vilka utmaningar vi snart kommer att stå inför…
Tid för evenemang: Torsdagen den 10 april kl. 12-13
Du anmäler dig på följande länk: https://forms.gle/ksjFjEC6cGjCn5Zi6
Dagarna innan webbinariet kommer du att få en mailbekräftelse med en videolänk (kolla din skräppost, den hamnar där ibland).
Sprid gärna inbjudan till andra som du tror kan vara intresserade av att delta.
Varmt välkommen!